זמן הכנה
20 דקותזמן בישול
240 דקותגודל מנה
1 חתיכה (86 גר')קלוריות
100רכיבים
בסיס
¾ כוס פירורי פתי בר
¼ כוס תחליף אבקת סוכר
4 כפות חמאה (ללא מלח)
מילוי/זיגוג
2 כוסות תותים חצויים
1⁄2 כוס גבינת שמנת דלת- שומן, מרוככת
1⁄4 יוגורט יווני דל שומן
½ כוס חמאה ללא מלח
1 כוס תחליף אבקת סוכר
1 כוס זיגוג מוקצף (1 פחית)
הוראות הכנה
בסיס
- 1.
המיסו חמאה בקערה קטנה שניתן לחמם במיקרוגל.
- 2.
העבירו לקערה בגודל בינוני המכילה ¼ כוס תחליף אבקת סוכר והוסיפו חמאה מומסת. ערבבו היטב.
- 3.
הוסיפו פירורי פתי בר לתערובת החמאה וערבבו היטב.
- 4.
לחצו את הפירורים לתחתית בתבנית אפייה מרובעת (23 ס"מ).
- 5.
אפו בחום של 190 מעלות למשך 7 דקות. הניחו בצד לקירור.
מילוי
- 6.
בזמן שהבסיס מתקרר, חתכו תותים לחתיכות קטנות.
- 7.
טרפו את גבינת השמנת, היוגורט והחמאה עם מיקסר עד ליצירת מרקם קרמי.
- 8.
הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו תחליף אבקת סוכר בהדרגה עד ליצירת מרקם אחיד.
- 9.
הגבירו את מהירות המיקסר וטרפו את הרכיבים לדקה.
- 10.
הסירו את המיקסר וקפלו חצי מהתותים ביד.
- 11.
מרחו את תערובת גבינת השמנת והתותים מעל לבסיס.
זיגוג
- 12.
קפלו את חתיכות התותים לתוך הזיגוג המוקצף.
- 13.
מרחו זיגוג מוקצף מעל לתערובת גבינת השמנת.
- 14.
כסו ואחסנו במקרר ל- 4 שעות לפחות, רצוי לכל הלילה.
- 15.
אחסנו את כל השאריות במכל אטום במקרר.
*חתיכת עוגה מכילה כ- 100 קלוריות ו-3 גרם סוכר, לעומת הגרסה המקורית בה חתיכה אחת מכילה כ- 120 קלוריות ו- 9 גרם סוכר.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 20 דקות
Cook Time: 240 דקות
גודל מנה: 1 חתיכה (86 גר')
קלוריות: 100
רכיביםבסיס
מילוי/זיגוג
|
הוראות הכנהבסיס
מילוי
זיגוג
|