אוזני המן ואגוזים

אוזני המן במילוי אגוזים

הכינו אוזני המן במילוי אגוזים ותנו לארומה של מילוי האגוזים המתוק למלא את ביתכם. עם תחליף הסוכר של טרוביה הצלחנו לחסוך ממכם הרבה קלוריות!

זמן הכנה

35 דקות

זמן בישול

15 דקות

גודל מנה

N/A

קלוריות

80

רכיבים

המרכיבים לכ-20 יחידות

  • 12 1 כוס כוסות קמח (210 גרם)

  • 100 גרם חמאה

  • 1 ביצה

  • 12 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה (100 גרם)

  • 2 כפות חלב או מים

המילוי

  • 12 כוס מים (120 מ"ל)

  • 14 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה

  • 12 1 כוסות תערובת אגוזים שאוהבים, טבעיים ולא קלויים, קצוצים דק (אגוזי מלך, שקדים וכו')

  • 2 כפות גדושות פירורי עוגיות פתי בר או פירורי לחם

  • 1 כפית קינמון

להברשה ולציפוי

  • 14 כוס תחליף אבקת סוכר טרוביה (50 גרם)

  • 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה

  • 1.

    חממו תנור ל־175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.

  • 2.

    במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל המרכיבים לבצק במשך כ־2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים. מעבירים למקרר לצינון של מינימום שעה ועד יומיים.

  • 3.

    למילוי: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים ותחליף סוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים למילוי ומערבבים. משתמשים במילוי כשהוא מעט חם.

  • 4.

    מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 5.

    מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.4 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים את השוליים פנימה לצורת אוזן המן ומהדקים היטב. מעבירים לתבנית ומברישים בביצה טרופה.

  • 6.

    אופים בתנור 15 דקות, או עד להזהבה.

  • 7.

    מוציאים מהתנור, מצננים כ־10 דקות, מפזרים מעליהם תחליף אבקת סוכר ומגישים.