Img 20

מתכון לעוגת בראוניז גבינה מופחתת סוכר על בסיס תחליף סוכר טרוביה

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

60 דקות

גודל מנה

פרוסה אחת -ריבוע 4X4 ס"מ

קלוריות

180

רכיבים

מצרכים לשכבת הבראוניז:
  • 150 גרם חמאה

  • 200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר TRU, קצוץ

  • 4 ביצים

  • ½ כפית מלח

  • ½ כוס תחליף סוכר לבן טרוביה

  • 34 כוס תחליף סוכר חום טרוביה

  • כפית תמצית וניל

  • ¾ כוס קמח

  • ¼ כפית אבקת אפיה

  • ¼ כוס קקאו

לשכבת הגבינה:
  • 250 גרם גבינת שמנת

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%

  • 70 גרם חמאה רכה

  • ½ כוס תחליף סוכר לבן טרוביה

  • 1 כף תמצית וניל

  • 3 ביצים

  • 2 כפות קורנפלור

הוראות הכנה

  • 1.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 2.

    ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת חלקה.

  • 3.

    טורפים ביצים בקערה. מוסיפים מלח, תחליף סוכר לבן, תחליף סוכר חום ווניל.

  • 4.

    מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים.

  • 5.

    מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת קקאו ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.

  • 6.

    משאירים חצי כוס מהבלילה בצד, שופכים את יתרת הבלילה לתבנית בגודל כ- 20X20 ס"מ ומיישרים.

מכינים את תערובת הגבינה
  • 7.

    מערבבים יחד את הגבינות, החמאה ותחליף הסוכר.

  • 8.

    מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב.

  • 9.

    מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.

  • 10.

    יוצקים את תערובת הגבינה מעל לתערובת השוקולד ומיישרים.

  • 11.

    יוצקים מעל עיגולים לא אחידים מבלילת השוקולד שנותרה.

  • 12.

    מכניסים לתנור ואופים כ-50-60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.

  • 13.

    מוציאים, מצננים ומכניסים להתייצבות במקרר.

  • 14.

    חותכים ל-25 ריבועים.

  • 15.

    שומרים בקירור.

סה"כ קלוריות לכל המתכון: 4598 לעומת הגרסה המקורית בה עוגה אחת מכילה כ- 6034 קלוריות
סה"כ קלוריות לפרוסה: 190