טרוביה חדש 2

מריטוצי – סופגנייה איטלקית אפויה בפחות קלוריות ופחות סוכר

מריטוצי – הסופגנייה האיטלקית המושלמת במילוי ריבה בפחות קלוריות ופחות סוכר

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

90 דקות

גודל מנה

כ -100 גרם

קלוריות

405

רכיבים

המצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח

  • גרם שמרים יבשים

  • 2 ביצים L

  • ¾ כוס חלב

  • 100 גרם טרוביה תחליף סוכר ( 50 קלוריות) (סוכר: 400 קלוריות )

  • 100 גרם חמאה רכה

  • ¼ כפית מלח

לציפוי:
  • ביצה טרופה להברשה

  • תחליף אבקת סוכר טרוביה

למילוי:
  • ריבת TRU פירות יער (124 קלוריות ) (ריבה רגילה: 250 קלוריות )

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%

  • 3 כפות תחליף אבקת סוכר טרוביה ( 0 קלוריות ) (אבקת סוכר רגילה: 190 קלוריות )

הוראות הכנה

  • 1.

    מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים.

  • 2.

    מוסיפים את שאר המצרכים ולשים במהירות איטית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד.

  • 3.

    מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

  • 4.

    מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל כ-80 גרם לכדור.

  • 5.

    מגלגלים את הכדורים ללחמניות קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 6.

    מתפיחים פעם נוספת.

  • 7.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 8.

    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה.

  • 9.

    מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

  • 10.

    מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את הקרם:
  • 11.

    מקציפים שמנת עם טרוביה תחליף אבקת סוכר עד שמתקבל קרם יציב.

  • 12.

    כשהלחמניות התקררו לחלוטין, חותכים את הלחמניות באמצע אך לא עד הסוף.

  • 13.

    מורחים את פנים הלחמניה בריבת פירות יער טרו , ומזלפים פס של קצפת.

  • 14.

    מיישרים את הקצפת עם סכין.

  • 15.

    מקשטים בפירות טריים ומניחים בכלי הגשה כשהקרם למעלה.

  • 16.

    מפדרים בתחליף אבקת סוכר טרוביה ומגישים.

קלוריות ליחידה : 405 לעומת 455 קלוריות לאותו מתכון עם סוכר

שרית נובק- מיס פטל