IMG 20230910 WA0005

עוגת שוקולד דבש ורימון בפחות סוכר ופחות קלוריות

מתכון זה מכיל כ-550 קלוריות פחות מהקלוריות במתכון רגיל (בהחלפה של השוקולד והסוכר)

זמן הכנה

20 דקות

גודל מנה

כ -75 גרם

קלוריות

200

רכיבים

לתחתית:
  • 100 גרם ביסקויטים

  • 50 גרם שקדים טחונים

  • 2 כפות קקאו

  • 2 כפות דבש

  • 2 כפות טרוביה תחליף סוכר לכל מטרה (10 קלוריות לעומת 100 בסוכר)

  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית:
  • 300 גרם טרו שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (בשוקולד רגיל – 470 קלוריות יותר!)

  • 250 גרם שמנת להקצפה

לציפוי:
  • ½ כוס גרגירי רימון

הוראות הכנה

  • 1.

    מכניסים את הביסקוויטים למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים.

  • 2.

    מוסיפים שקדים טחונים, קקאו, דבש, טרוביה תחליף סוכר לכל מטרה וחמאה מומסת ומערבבים היטב.

  • 3.

    מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי ומכניסים להתייצבות במקרר.

מכינים את המלית
  • 4.

    קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה חסינת חום.

  • 5.

    מוסיפים את השמנת ומחממים ביחד במיקרו, בפולסים, עד שכל השוקולד נמס.

  • 6.

    מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

  • 7.

    שופכים את תערובת השוקולד לתוך הקלתית ומיישרים.

  • 8.

    מכניסים להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות.

  • 9.

    לפני ההגשה מפזרים מלמעלה גרגירי רימון ומגישים.

סה"כ קלוריות במתכון: 2473 (לעומת 2965 במתכון רגיל)

שרית נובק , misspetel