עוגת שוקולד ללא גלוטן

מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד מטריפה עם שילוב של תחליף סוכר חום של טרוביה - חיסכון של 13 כפיות של סוכר לעוגה

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

35 דקות

גודל מנה

N/A

קלוריות

N/A

רכיבים

המרכיבים לעוגה 1 בתבנית אינגליש קייק

  • כוס 1 של שיבולת שועל, טחונה לאבקה

  • 12 כוס של קמח שקדים

  • כפית 1 של אבקת אפייה

  • 3 ביצים גודל L

  • 13 כוס שמן זית

  • 13 כוס תחליף סוכר חום טרוביה

  • 1 כוס מים רותחים

  • כוס 1 של מים רותחים

  • 1 כפית של קקאו

  • כף 1 של שמן זית

  • 1 חבילה שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (100 גרם)

לציפוי גנאש שוקולד:
  • חבילה 1 של שוקולד מריר, שברו לקוביות (100 גרם)
  • 13 כוס של חלב קוקוס

**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.

הוראות הכנה

  • 1.

    מערבבים יחד בקערה שיבולת שועל, קמח שקדים ואבקת אפייה.

  • 2.

    בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, תחליף סוכר ושמן זית.

  • 3.

    ממיסים כפית קקאו בכוס מים רותחים ומוסיפים לקערת התערובת הרטובה.

  • 4.

    ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמן זית, מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים היטב.

  • 5.

    מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 6.

    מחממים תנור ל־170 מעלות.

  • 7.

    יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  • 8.

    ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד וחלב קוקוס ויוצקים מעל העוגה החמה.