Pecan Pie Muffins 211013 150915 2022

מתכון מאפינס פקאן

מאפינס פקאן עם פחות סוכר שמצויין לארוחת בוקר או לקינוח טעים לאורחים בסוף ארוחה גדולה. השכבה העליונה של הפירורים מוסיפה פריכות מושלמת לקינוח האוורירי והמתוק הזה.

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

40 דקות

גודל מנה

מאפין 1

קלוריות

290

רכיבים

למאפינס

  • 2 כוסות קמח

  • 12 כוס תחליף סוכר לכל מטרה

  • 1 12 כפית אבקת אפייה

  • 12 כפית מלח

  • 1 כוס חלב מלא

  • 4 כפות חמאה, מומסת ומקוררת

  • 2 ביצים גדולות*

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • 1 כוס פקאן קלוי וחתוך לחתיכות

לציפוי

  • 12 כוס קמח

  • 14 כוס תערובת טרוביה סוכר קנים חום בטעם דבשית

  • 3 כפות תחליף סוכר לכל מטרה

  • 4 כפות חמאה, מומסת

  • 15 חצאי פקאן

**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.

הוראות הכנה

  • 1.

    הניחו מנג'טים ב- 2 תבניות מאפינס רגילות, וחממו את התנור לטמפרטורה של 350 מעלות. בקערה בינונית, ערבבו קמח, תחליף אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.

  • 2.

    בקערה גדולה, ערבבו חלב, חמאה מומסת, ביצים ווניל. הוסיפו רכיבים יבשים לבלילה הרטובה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. 'קפלו' פקאנים חתוכים לתוך הבלילה. מלאו כ- ¾ מהמנג'טים בבלילה.

  • 3.

    בקערה בינונית, ערבבו קמח, סוכר וחמאה מומסת. פזרו את התערובת מעל למאפינס והניחו חצי פקאן מעל כל מאפין.

  • 4.

    אפו כ-18 עד 20 דקות עד להזהבה או עד שקיסם המוכנס למרכז המאפין מוצא ללא חתיכות בלילה דבוקות. הניחו בצד לקירור לפני הגשה.

נתונים תזונתיים למנה

ערכים תזונתיים למנה

שומן 21 גר'
שומן רווי 7 גר'
שומן טרנס 0 גר'
כולסטרול 55 מ"ג
סודיום 220 מ"ג
פחמימות 30 גר'
סיבים תזונתיים 5 גר'
סוכרים 2 גר'
אריתריטול 7 גר'
חלבון 5 גר'
ויטמין 2% מהערך היומי, 0.4 מק"ג
סידן 4% מהערך היומי, 50 מ"ג
ברזל 0% מהערך היומי, 1.6 מ"ג
אשלגן 2% מהערך היומי, 130 מ"ג