זמן הכנה
15 דקותזמן בישול
30 דקותגודל מנה
חתיכה 1 (86 גר')קלוריות
100רכיבים
עוגה
2 1⁄4 כוסות קמח
2 1⁄2 כוסות תחליף סוכר לכל מטרה
3 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 1⁄2 כפיות קינמון
4 ביצים**
1 כוס שמן קנולה
1⁄2 כוס חלב-חמאה
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כוסות גזרים מגוררים
0.75 כוס שברי אגוזים
0.75 כוס צימוקים
1⁄2 רסק אננס
לזיגוג
1 1⁄2 כוס תחליף אבקת סוכר
3⁄4 כוס גבינת שמנת דלת- שומן
½ כוס חמאה ללא מלח
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
- 1.
חממו את התנור ל- 190 מעלות. התיזו ספריי נגד הדבקה על תבנית עוגה בגודל 23 על 33 ס"מ.
- 2.
בקערה גדולה, ערבבו קמח, תחליף סוכר לכל מטרה, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
- 3.
בקערה נוספת, הקציפו ביצים, ואחר כך הוסיפו שמן קנולה, חלב-חמאה, תמצית וניל, רסק אננס וגזרים.
- 4.
הוסיפו את תערובת הגזר לתערובת הקמח וערבבו. 'קפלו' לתוך העסקה אגוזים וצימוקים. שפכו את הבלילה לתוך התבנית.
- 5.
אפו את העוגה במשך 30 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה מוצא ממנה מבלי שנדבקו אליו שאריות בלילה. הניחו את התבנית בצד לקירור.
- 6.
הוסיפו תחליף אבקת סוכר לגבינת השמנת, חמאה ותמצית וניל, והקציפו עד לקבלת מרקם קליל ואוורירי.
- 7.
מרחו את השכבה הזו על העוגה המקוררת.
- 8.
אחסנו את השאריות במקרר אם ישנן.
אבקת תחליף סוכר לכל מטרה מכילה סיב שורש עולש. מתכון זה מכיל 4 גר' סיבים תזונתיים למנה.
*עוגה אחת מכילה כ- 100 קלוריות ו-1 גרם סוכר למנה, לעומת הגרסה המקורית בה עוגה אחת מכילה כ- 160 קלוריות ו- 21 גרם סוכר למנה.
ערכים תזונתיים למנה
Prep Time: 15 דקות
Cook Time: 30 דקות
גודל מנה: חתיכה 1 (86 גר')
קלוריות: 100
רכיביםעוגה
לזיגוג
**זכרו לשטוף ידיים, סכו"ם, ציוד מטבח ומשטחי עבודה במים חמים עם סבון לפני ואחרי שהם באים במגע עם ביצה לא-מבושלת.
|
הוראות הכנה
|