סלמון מתוק בתנור - מתכון קל וטעים לסלמון אפוי

סלמון אפוי בתנור

סלמון עם זיגוג תערובת סוכר חום Truvia סטיביה הוא ארוחה נהדרת וקלה להכנה, המכילה 10% פחות קלוריות* ו-50% פחות סוכר*, לעומת המתכון המקורי עם סוכר חום. 4 מנות

גודל מנה

450 גר' פילטים של סלמון, בעובי 2.5

קלוריות

280 קלוריות

רכיבים

  • 2 כפות (30 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia סטיביה

  • 2 כפות (30 מ"ל) חרדל דיז'ון

  • 4 פילטים של סלמון ללא עצמות

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • תרסיס שמן

הוראות הכנה

  • 1.

    מחממים מראש תנור במצב גריל ושמים את הרשת במרחק 15 ס"מ ממקור החום. מרססים תרסיס שמן על רדיד אלומיניום.

  • 2.

    מייבשים את הפילטים של הסלמון עם מגבת נייר. מתבלים במלח ופלפל ומסדרים על תבנית הגריל, כאשר העור פונה כלפי מטה.

  • 3.

    מערבבים יחד תערובת סוכר חום Truvia סטיביה וחרדל דיז'ון בקערה קטנה. מפזרים באחידות את התערובת עם כף מעל הפילטים.

  • 4.

    אופים בתנור גריל שחומם מראש במשך 15-10 דקות, עד שהדג מתפורר בקלות בעזרת מזלג.

*בכל מנת סלמון יש 280 קלוריות ו-7 גר' סוכר, לעומת סלמון המומתק בסוכר רגיל המכיל 310 קלוריות ו-14 גר' סוכר.

ערכים תזונתיים למנה

סה"כ שומנים 11 גר'
שומן רווי 0 גר'
שומן טראנס 0 גר'
כולסטרול 0 מ"ג
נתרן 160 מ"ג
סה"כ פחמימות 7 גר'
סיבים תזונתיים 0 גר'
סוכרים 4 גר'
אריתריטול 3 גר'
חלבונים 41 גר'