עוגת תפוזים דיאטטית

עוגת תפוזים דיאטטית

הכינו את עוגת התפוזים הדיאטטית המענגת הזו ותנו לארומת המתוקה שלה למלא את ביתכם. עם תחליף הסוכר של טרוביה הצלחנו לחסוך ממכם הרבה סוכר!

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

40 דקות

גודל מנה

N/A

קלוריות

80

רכיבים

  • 1 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה (200 גרם)

  • 4 ביצים

  • 12 2 כוסות קמח (350 גרם)

  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

  • גרידה מתפוז אחד

  • קורט מלח

  • 150 גרם חמאה מומסת או 12 כוס שמן (120 מ"ל)

  • 12 כוס מיץ תפוזים

לציפוי והזיגוג

  • 12 כוס תחליף אבקת סוכר טרוביה (100 גרם)

  • 14 כוס מיץ תפוזים

הוראות הכנה

  • 1.

    חממו תנור ל־175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.

  • 2.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים ותחליף סוכר כדקה, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את שאר המרכיבים לעוגה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית באופן אחיד ומיישרים את פני העוגה.

  • 3.

    אופים 45-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר.

  • 4.

    לציפוי וזיגוג העוגה: בקערה קטנה מערבבים תחליף אבקת סוכר ומיץ תפוזים. מברישים את פני העוגה בשכבה עבה מהזיגוג, כך שייזל גם לצדדים.