עוגת מייפל ופקאן עם ציפוי שמנת ומייפל אמיתי

עוגת מייפל ופקאן עם תערובת סוכר חום Truvia סטיביה ותערובת סוכר קנים Truvia‏ סטיביה

פקאנים קצוצים מוסיפים טעם נהדר לעוגה, עם ציפוי קרם גבינת שמנת מושחת וסירופ מייפל אמיתי יש בעוגה 14% פחות קלוריות* ו-62% פחות סוכר*, לעומת אותה עוגה המומתקת בסוכר.

20 מנות

גודל מנה

1 פרוסה (85 גר')

קלוריות

300 קלוריות

רכיבים

עוגה

  • 2 14 כוסות + 3 כפות (605 מ"ל) קמח רב תכליתי

  • 6 כפות (90 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia סטיביה

  • 6 כפות (90 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia סטיביה

  • 12 1 כפית (7.5 מ"ל) סודה לשתייה

  • 1 כפית (5 מ"ל) מלח

  • 1 12 כוס (375 מ"ל) רוויון

  • 1 כוס (250 מ"ל) חמאה מומסת

  • 6 כפות (90 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

  • 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

  • 1 כוס (250 מ"ל) אגוזי פקאן קצוצים דק

אגוזי פקאן מזוגגים

  • 2 כפות (30 מ"ל) סירופ תירס קל

  • 13 כוס (75 מ"ל) אגוזי פקאן חצויים

ציפוי העוגה

  • 250 מ"ל גבינת שמנת דלת שומן, רכה

  • 14 כוס + 1 כף (75 מ"ל) חמאה רכה

  • 4 כפות (60 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

  • 2 14 כוסות (560 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia סטיביה, באבקה

הוראות הכנה

העוגה
  • 1.

    מחממים מראש תנור לטמפ' של 175°C. משמנים בתרסיס שמן ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ.

  • 2.

    בקערה גדולה מערבבים קמח, תערובת סוכר חום Truvia סטיביה ותערובת סוכר קנים Truviaסטיביה, סודה לשתייה ומלח. בקערה קטנה יותר, מערבבים את הרוויון, החמאה המומסת, סירופ המייפל ותמצית הוניל.

  • 3.

    שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה, מערבבים ומקפלים לתוכה את אגוזי הפקאן הקצוצים.

  • 4.

    מחלקים את התערובת לשתי התבניות העגולות ואופים במשך 25-20 דקות או עד שקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא נקי. נותנים לשכבות העוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני העברתה למדף רשת לקירור מלא.

אגוזי פקאן מזוגגים
  • 5.

    מחממים מראש תנור לטמפ' של 220°C.

  • 6.

    בסיר קטן מביאים את סירופ התירס לרתיחה, מערבבים במשך דקה או עד שהוא מתעבה מעט. מורידים מהאש ומכניסים את חצאי הפקאן עד שהם מכוסים בנוזל.

  • 7.

    מוציאים את הפקאנים המצופים מתוך הסירופ ושמים אותם בשכבה אחת על רדיד אלומיניום לאפייה.

ציפוי העוגה
  • 8.

    בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, חמאה וסירופ מייפל עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 9.

    שופכים 2 14 כוסות (560 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia סטיביה לתוך הבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד שהיא הופכת לאבקה.

  • 10.

    מכניסים את אבקת תערובת סוכר קנים Truvia סטיביה לתוך תערובת גבינת השמנת ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

  • 11.

    מצפים את העוגה ומפזרים מעל את הפקאנים המזוגגים. מאחסנים במקרר.

* בכל מנה יש 300 קלוריות ו-17 גר' סוכר, לעומת גרסה עם סוכר רגיל המכילה 350 קלוריות ו-45 גר' סוכר למנה.

ערכים תזונתיים למנה

סה"כ שומנים 18 גר'
שומן רווי 9 גר'
שומן טראנס 0 גר'
כולסטרול 35 מ"ג
נתרן 270 מ"ג
סה"כ פחמימות 40 גר'
סיבים תזונתיים 1 גר'
סוכרים 17 גר'
אריתריטול 10 גר'
חלבונים 4 גר'