460x533 ApplePieCrumbBar 1

ריבועי פאי תפוחים עם תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה

וריאציה קלילה לפאי התפוחים הקלאסי עם מלית פאי תפוחים מרוחה מעל בסיס בצק פירורים חמאתי וציפוי פירורים מעליו. ריבועי הפאי מכילים 10% פחות קלוריות* ו-65% פחות סוכר*, לעומת גרסה רגילה המומתקת בסוכר חום.

  • גודל מנה: 1 ריבוע (85 גר')
270 קלוריות

רכיבים

למלית פאי התפוחים
  • 3 כוסות (750 מ"ל) תפוחי עץ גרני סמית חתוכים

  • 1 כף (15 מ"ל) עמילן תירס

  • 12 כפית (2.5 מ"ל) קינמון טחון

  • 116 כפית (0.3 מ"ל) מלח

  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

  • 12 כוס מים

  • 2 כפות (30 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה

לבצק
  • 4 כוסות (1 ליטר) קמח רב תכליתי

  • 34 כוס (185 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה

  • 14 כפית (1.25 מ"ל) מלח

  • 1 כפית (5 מ"ל) אבקת אפייה

  • 1 כוס (250 מ"ל) חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות

  • 1 ביצה טרופה

  • 14 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

למלית פאי התפוחים
  1. מערבבים את התפוחים, עמילן תירס, קינמון, מלח, מיץ לימון, מים ותערובת סוכר חום Truvia® סטיביה במחבת.

  2. מבשלים על אש בינונית במשך 15-12 דקות, מערבבים לעיתים תכופות עד שהתפוחים מתרככים. מניחים בצד כדי שהתערובת תתקרר.

  3. מחממים מראש תנור לטמפ' של 175°C.

לבצק
  1. מכינים את הבצק. שמים את הקמח, תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה, מלח ואבקת אפייה בקערה גדולה ומערבבים עד לאיחוד.

  2. מוסיפים את החמאה הקרה לקערה, ובעזרת קצות האצבעות מחדירים את החמאה לתוך הקמח, כדי להפוך את החמאה לחתיכות קטנות המצופות בקמח. מוסיפים את הביצה ומערבבים לפיזור הרטיבות.

  3. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים להרטבה נוספת של הבצק. בשלב זה הבצק עשוי להיראות כמו פירורים, אך אם לוקחים חופן ומהדקים בעזרת קצות האצבעות הבצק אמור להידבק.

  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומהדקים מחצית אחת של הבצק לתחתית תבנית אפייה בגודל 20x20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

  5. מפזרים באחידות את כל מלית הפאי מעל הבצק בעזרת מרית או כף. מניחים את מחצית הבצק השנייה מעל המלית.

  6. אופים במרכז התנור במשך 50 דקות עד להזהבה קלה למעלה.

  7. נותנים לפאי להתקרר לחלוטין, מוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים.

*בכל ריבוע פאי יש 270 קלוריות ו-8 גר' סוכר, לעומת גרסה עם סוכר חום המכילה 300 קלוריות ו-23 גר' סוכר למנה.

Nfp he apple pie squares