Thumbnail DSC 0455 2

מתכון עוגת שקדים וגבינה עם פירות

עוגת שקדים וגבינה עם פירות על בסיס טרוביה תחליפי סוכר וריבת תות טרו עם פחות קלוריות ופחות סוכר

זמן בישול

25 דקות

גודל מנה

N/A

קלוריות

N/A

רכיבים

  • 4 ביצים, מופרדות

  • 100 גרם תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה- סטיביה (במקום 150 גרם סוכר)

  • 150 גרם שקדים טחונים

  • 1 כפית אבקת אפיה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 3 כפות ריבת פירות יער TRU

לקרם גבינה

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה

  • 2 כפות תחליף סוכר לכל מטרה טרוביה- סטיביה

  • 40 גרם פודינג בטעם וניל TRU

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • להגשה: פירות יער טריים (פטל/אוכמניות/תותים...)
    עלי נענע

הוראות הכנה

  • 1.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה

  • 2.

    מקציפים חלמונים עם מחצית מהטרוביה עד שמתקבלת תערובת תפוחה.

  • 3.

    מוסיפים את התמצית וניל, השקדים ואת אבקת האפיה.

  • 4.

    מקציפים בנפרד את החלבונים עם יתרת תחליף הסוכר טרוביה. מעבירים כרגע מקצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומקפלים בעדינות.

  • 5.

    מעבירים את יתרת קצף החלבונים ומערבבים בעדינות עד שהקצף נטמע היטב בתערובת.

  • 6.

    שופכים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות.

  • 7.

    מוציאים מהתנור ומצננים

  • 8.

    מכינים את הקרם:

  • 9.

    מקציפים שמנת עם תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה ופודינג וניל TRU לקרם יציב.

  • 10.

    מערבבים את המסקרפונה עד שהיא מתרככת ומוסיפים לקרם. מערבבים היטב.

  • 11.

    מורחים את העוגה בריבת פירות יער TRU

  • 12.

    עורמים את הקרם מעל בסיס העוגה.

  • 13.

    מקשטים מעל בפירות יער ובעלי נענע ושומרים בקירור.

קרדיט ל: שרית נובק , מיס פטל