detail MaplePecanCake 2

עוגת מייפל פקאן עם תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה ותערובת סוכר קנים Truvia®‏ סטיביה

פקאנים קצוצים מוסיפים טעם נהדר לעוגה, עם ציפוי קרם גבינת שמנת מושחת וסירופ מייפל אמיתי יש בעוגה 14% פחות קלוריות* ו-62% פחות סוכר*, לעומת אותה עוגה המומתקת בסוכר.

20 מנות

  • גודל מנה: 1 פרוסה (85 גר')
300 קלוריות

רכיבים

עוגה
  • 2 14 כוסות + 3 כפות (605 מ"ל) קמח רב תכליתי

  • 6 כפות (90 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia® סטיביה

  • 6 כפות (90 מ"ל) תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה

  • 12 1 כפית (7.5 מ"ל) סודה לשתייה

  • 1 כפית (5 מ"ל) מלח

  • 1 12 כוס (375 מ"ל) רוויון

  • 1 כוס (250 מ"ל) חמאה מומסת

  • 6 כפות (90 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

  • 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

  • 1 כוס (250 מ"ל) אגוזי פקאן קצוצים דק

אגוזי פקאן מזוגגים
  • 2 כפות (30 מ"ל) סירופ תירס קל

  • 13 כוס (75 מ"ל) אגוזי פקאן חצויים

ציפוי העוגה
  • 250 מ"ל גבינת שמנת דלת שומן, רכה

  • 14 כוס + 1 כף (75 מ"ל) חמאה רכה

  • 4 כפות (60 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי

  • 2 14 כוסות (560 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia® סטיביה, באבקה

הוראות הכנה

העוגה
  1. מחממים מראש תנור לטמפ' של 175°C. משמנים בתרסיס שמן ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ.

  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, תערובת סוכר חום Truvia® סטיביה ותערובת סוכר קנים Truvia®סטיביה, סודה לשתייה ומלח. בקערה קטנה יותר, מערבבים את הרוויון, החמאה המומסת, סירופ המייפל ותמצית הוניל.

  3. שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה, מערבבים ומקפלים לתוכה את אגוזי הפקאן הקצוצים.

  4. מחלקים את התערובת לשתי התבניות העגולות ואופים במשך 25-20 דקות או עד שקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא נקי. נותנים לשכבות העוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני העברתה למדף רשת לקירור מלא.

אגוזי פקאן מזוגגים
  1. מחממים מראש תנור לטמפ' של 220°C.

  2. בסיר קטן מביאים את סירופ התירס לרתיחה, מערבבים במשך דקה או עד שהוא מתעבה מעט. מורידים מהאש ומכניסים את חצאי הפקאן עד שהם מכוסים בנוזל.

  3. מוציאים את הפקאנים המצופים מתוך הסירופ ושמים אותם בשכבה אחת על רדיד אלומיניום לאפייה.

ציפוי העוגה
  1. בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, חמאה וסירופ מייפל עד לקבלת תערובת חלקה.

  2. שופכים 2 14 כוסות (560 מ"ל) תערובת סוכר קנים Truvia® סטיביה לתוך הבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד שהיא הופכת לאבקה.

  3. מכניסים את אבקת תערובת סוכר קנים Truvia® סטיביה לתוך תערובת גבינת השמנת ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

  4. מצפים את העוגה ומפזרים מעל את הפקאנים המזוגגים. מאחסנים במקרר.

* בכל מנה יש 300 קלוריות ו-17 גר' סוכר, לעומת גרסה עם סוכר רגיל המכילה 350 קלוריות ו-45 גר' סוכר למנה.

Nfp he maple pecan cake