detail Strawberry Tart 4

טארט תותים עם ממתיק Truvia סטיביה

פינוק מדהים של שני טארטים יפהפיים עם תותים טריים על קרם פטיסייר קטיפתי. הנאה מושלמת, ללא תוספת סוכר. במתכון יש 13% פחות קלוריות* ו-82% פחות סוכר*, לעומת גרסה המומתקת בסוכר. טארט בקוטר 22 ס"מ. 8 מנות.

  • גודל מנה: 1 פרוסה (100גרם)
270 קלוריות

#ערך האריתריטול עשוי להשתנות בהתאם לבחירת הממתיק

רכיבים

הבצק
  • 14 1 כוס (300 מ"ל) קמח

  • 4 כפיות (20 מ"ל) ממתיק ®Truvia סטיביה אפס קלוריות**

  • 14 כפית (1.25 מ"ל) מלח

  • 6 כפות (90 מ"ל) חמאה ללא מלח

  • 2 כפות (30 מ"ל) שומן צמחי מוקשה קר

  • 14 כוס (50 מ"ל) מי קרח

**או 11 שקיות ממתיק ®Truvia סטיביה
קרם פטיסייר
  • 13 1 כוס (325 מ"ל) חלב דל שומן (1%)

  • 2 כפות (30 מ"ל) + 12 כפית (2.5 מ"ל) ממתיק ®Truvia סטיביה בצנצנת ***

  • 2 כפות (30 מ"ל) עמילן תירס

  • 2 כפות (30 מ"ל) קמח

  • 4 חלמוני ביצה גדולים

  • 34 כפית (3.7 מ"ל) תמצית וניל

  • 18 כפית (0.625 מ"ל) מלח

***או 16 שקיות ממתיק ®Truvia סטיביה
מלית הפירות
  • 470 גר' תותים טריים

  • 12 כפית (2.5 מ"ל) ממתיק ®Truvia סטיביה בצנצנת****

****או 1 שקית ממתיק ®Truvia סטיביה

הוראות הכנה

  1. מחממים מראש תנור לטמפ' של 190°C.

  2. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח, ממתיק Truvia סטיביה אפס קלוריות ומלח בקערה קטנה ומניחים במקרר לצינון. מערבבים את החמאה והשומן הצמחי המוקשה לתוך תערובת הקמח המצוננת בעזרת מעבד בצק ידני או האצבעות, עד שהחמאה בערך בגודל גרגירי אפונה. מוסיפים את מי הקרח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד. מרדדים את הבצק לצורה שטוחה עגולה, מכסים ומצננים למשך 30 דקות.

  3. מגלגלים את הבצק על משטח מקומח או בין שתי יריעות נייר אפייה לעובי של חצי ס"מ. מעבירים לתבנית/תבניות טארט עם תחתית נשלפת, מבלי למתוח את הבצק כדי שלא יתכווץ במהלך האפייה. מעבירים מערוך מעל החלק העליון של תבנית הטארט כדי לחתוך בצק עודף. דוקרים את תחתית עיגולי בצק הפאי כדי למנוע מהבצק להתנפח במהלך האפייה. מסדרים את הקלתיות על נייר אפייה או רדיד אלומיניום וממלאים עם משקולות לאפיית פאי, שעועית יבשה או אורז. אופים במשך 30-25 דקות עד שהבצק משחים מעט. מוציאים את המשקולות ונותנים לבצק להתקרר לגמרי לפני הוספת המלית.

  4. להכנת קרם פטיסייר: בקערה בינונית, מערבבים ממתיק Truvia סטיביה, קמח, עמילן תירס וחלמוני ביצה במהירות גבוהה, עד שהעיסה הופכת לסמיכה בצבע צהוב בהיר, במשך כ-2 דקות. בינתיים, מחממים חלב בסיר בינוני בעדינות מתחת לנקודת הרתיחה.

  5. שופכים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת הביצים תוך ערבוב במהירות נמוכה. מעבירים את הבלילה חזרה לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב ללא הפסקה כדי למנוע חריכה. ממשיכים לחמם על אש בינונית עד שהנוזל מתחיל לבעבע, ואז ממשיכים לבשל ולערבב למשך כ-30 שניות לבישול יסודי של הביצים.

  6. מעבירים את קרם הפטיסייר המבושל לקערה נקייה ומוסיפים לתוכו וניל תוך כדי בחישה. מכסים את פני השטח של קרם הפטיסייר בניילון נצמד או נייר אפייה כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים במקרר.

  7. להרכבת הטארט: מורחים חצי מכמות קרם פטיסייר על כל קלתית. מסדרים בצורה דקורטיבית תותים חתוכים מעל הקרם. בוזקים 12 כפית (2.5 מ"ל) ממתיק Truvia סטיביה* ומגישים מיד.

*בכל מנה של טארט תותים יש 240 קלוריות ו-3 גר' סוכר, לעומת גרסה עם סוכר רגיל המכילה 280 קלוריות ו-17 גר' סוכר למנה.

Nfp he strawberry tart